onsdag den 29. maj 2024

Kommunalbestyrelsesmøde 29. Maj 2024 i Stege

Der var internt møde i KB om at affaldsselskaber skal konkurrenceudsættes for afbrænding af affald, så der kommer ændringer i Affaldplus, og ændret bestyrelse.

  Der var 2 temamøder med borger, inden kb-mødet, et om træer og vild med vilje + trafiksikkerhed. Der deltog 100 borgere.

Efterfølgende kommunalbestyrelsesmøde, med ca. 50 borgere.

Der var en lang snak om budgetopfølgning, hvor emnet om Barnets Lov fyldte en del, da der opstod tvivl om vi kan opfylde den, idet vi hjemtager ca. 40 børn fra specialtilbud pga. besparelser. Der er også lang ventetid for børn der skal have en personlig vurdering om hjælp. Der er mange børn som ikke trives. Der er ikke sat penge af på området, - og det er fordi vi ikke har pengene, siger borgmesteren. 

Vordingborg Havn har haft 22 mio i omsætning, og overskud på 8 mio. Årsrapport godkendes. 

Toiletbygning ved det nye rådhus, sendes retur til udvalget, der ønskes oprettet p-pladser til el-ladere, kommunens biler.

Udmøntning af erhvervsmasterplanen går for langsomt ifølge Venstre.

Der skal tilbagebetales lån fra Affaldplus i 2009, og vi har derfor nogle penge tilgode, men vi har problemer med at få dem tilbage, Faxe, Næstved, Ringsted, Vordingborg kommuner, for os er det 22 mio. de anser det nu som indskudskapital, beløbet trækkes i sommer, vi har anket sagen. 

Der er meget affald efter stormfloden i Præstø, der afsættes ekstraordinært 1. Mio af kassen til oprydning.

Opgaveudvalget Ældre, 

Voksende ældregruppe, og faldende arbejdsudbud - hvordan kan det hænge sammen. 

Min tale:

Socialudvalget, pgf. 17,2, opgaveudvalget Ældre

Det har været meget spændende at være med til arbejdet i opgaveudvalget, - og der er rigtig mange gode ting vi har været rundt om.

Resultatet har vi så nu, det kræver investering, som alle de andre projekter vi har, eks som med havnene og sikring mod vandstigning i vores byer.  

Men det her er noget andet, - det er den menneskelige omsorg for vores ældre, - og vi synes vel alle sammen at de skal passes godt på, i den sidste del af livet. 

vores Personale fortæller om fortravlethed, stress, for-råelse. 

Årsagen er at Vi som kommune har været  meget forhippet på, at det oparbejdede overforbrug skulle spares tilbage til tidligere niveau, og afvist at tage vikarer ind, - og der har været enormt skrabet økonomi det sidste års tid. 

Det er svært for vores ældre og pårørende at forstå når det hele handler om økonomi og de ældre har brug for  menneskelig omsorg og pleje, når man ikke længere kan tingene selv, og inden de skal sove om aftenen. 

Opgaveudvalget til gerne opfylde de nye krav der kommer fra regeringen med ældrereformen og også opfylde de anbefalinger som er listet op her i sagen.

Mette Gerdøe har så fint redegjort for udvalgets anbefalinger.

Jeg er dog bekymret som det er nævnt i pressen, at SOSO-skolen måske ikke opretter et hold til uddannelse af sosu-assistenter i Vordingborg til sommer.

Derud over er jeg bekymret for opgaveudvalgets anbefaling nr. 3, Inddragelse og medborgerskab synes at være udgået af sagen. 

Temaerne under nr. 3, er: større borgerinddragelse, åbne op  og invitere lokalsamfundet inden for på plejecentrene, prioritere flere frivillige, styrke samarbejdet med andre organisationer.

Jeg vil derfor spørge formanden for opgaveudvalget om det er med vilje at anbefaling nr. 3 er udgået af indstillingen.

Herefter vil jeg opfordre kommunalbestyrelsen, til:

Lad os stå sammen om at få gjort det her bedre!

Div. Sager.

















Ingen kommentarer: