mandag den 15. juni 2009

Sparekatalog, idag

8.00, Gruppemøde i Borre, Møn, hos gruppeformanden hvor sparekatalog og strategi blev besluttet:
Pressemeddelelse fra Venstre den 15. juni 2009, ang. Sparekatalog,

Vordingborg Kommune blev skabt ved en sammenlægning af 4 kommuner med fornuftig sund økonomi og serviceniveau. Den nye storkommune fik straks tilført et betydeligt mio. beløb via den nye udligningsreform, så der var gode forudsætninger til stede.

I løbet af bare 3 år er Vordingborg Kommune imidlertid kørt økonomisk i sænk.

Hovedårsagen hertil er mangel på politisk ledelse og manglende budgetdisciplin med
betydelige overskridelser af budgetterne hver eneste år til følge. På trods af en skatteforhøjelse sidste år er kommunens økonomi så anstrengt at ansættelsesstop blev indført og nu har flertalsgruppen fremlagt et omfattende sparekatalog med besparelser på meget problematiske områder, blandt andet lukning af skoler, børnehaver og institutioner til kommunens allersvageste borgere.

Venstre kan støtte en del af besparelserne, men Venstre vil ikke medvirke til at lukke institutioner for de svageste, skoler og børnehaver.

Venstres fokus i disse forhandlinger er besparelser, der har effekt i 2009, og vi agter i forhandlingerne at pege på yderligere besparelser på det administrative område og på begrænsninger i overskridelserne på arbejdsmarkedsområdet. Venstre foreslår også at udsætte en række anlægsinvesteringer.

Besparelser, der drejer sig om 2010 og fremover, må behandles i de kommende budgetdrøftelser vedr. 2010. Venstre vil gå positivt ind i disse forhandlinger, men vores fokus vil være, via stærk politisk ledelse, at skabe besparelser de steder, hvor de store overskridelser er sket, og ikke på lukning af f.eks. skoler og institutioner, der i øvrigt sædvanligvis overholder deres budgetter.

På Venstres vegne:
Knud Larsen
21 27 21 58

Så enkelt kan det siges!


Ingen kommentarer: