tirsdag den 24. juni 2014

Sct. Aften i Kastrup

Talen:
Denne aften holder vi i fællesskab, ikke blot sammen med dem vi er tættest på, men også med naboer og medborgere.
Vi samles i dag den 23. juni, hvor lyset er her så længe, at dagen føles som om, den aldrig holder op.

I vores forfædres tid, før kristendommen gjorde sit indtog, var midsommerhverv en af de vigtigste
fester, hvor naturens kræfter havde særlig magt – og hvor det onde  blev holdt borte ved hjælp af symbolske hekse.
Denne aften minder os om, at vi skal værne om fællesskabet, særligt i en tid, hvor velfærdssamfundet kræver en indsats, hvis vi fremover ønsker at undgå økonomisk skrabede løsninger.
Et fællesskab på tværs af det offentlige og det private, der kan sammenlignes med et fundament, hvor nye innovative ideer, opstår til glæde og gavn for alle.

Vi er så heldige her i Kastrup,  at bo i en del af Vordingborg Kommune som er i udvikling. Her vil folk nemlig gerne bo, -  lidt ude på landet, og alligevel tæt på Vordingborg By.
Her kan vi holde befolkningstallet, og derfor er der også investeret i en ny børnehave, hvor vi heldigvis er leveringsdygtige i at fylde den op med børn.
Vi har et genopstået lokalråd for Kastrup, Ndr. Vindinge og Næs, som er aktive i vores lokalområde, og som støtter dette arrangement sammen med Kastrup Gymnastikafdeling, Kastrup Fodbold, De grønne Pigespejdere og Vordingborg Handicapidræt.
Hvor er det dejligt, hvor er det flot, og mange tak for det til alle jer Ildsjæle, -  i skal have ros for at vi I aften kan få en fælles oplevelse her ved bålet.
For at komme godt videre skal vi have en ide om hvad vi går efter. Derfor arbejder vi på en vision for Vordingborg Kommune,   -  Som gerne vil være "Storbyens forhave" og det  beskriver jo meget fint vores beliggenhed tæt på vejen og indgangen til København. Dermed ønsker vi én gang for alle, at gøre op med den opfattelse, at vi er en udkant i forhold til Hovedstadsområdet.
Når Femern forbindelsen står klar i 2021 vil transporttiden til København tage under 50 minutter og omkring 2 timer til Hamborg.
At bo i Vordingborg Kommune i 2030 vil være at bo i en metropol mellem København / Malmø og Hamborg / Berlin, hvor der på én gang er naturskønt og plads til leg og læring samtidig med en umiddelbar nærhed til et stort og dynamisk arbejdsmarked mellem de store byer.
Det er naturen og nærheden til vandet, der gør Vordingborg Kommune til noget helt specielt.
Vi er omgivet af Danmarks længste kyststrækning og  Vi har et blomstrende kultur- og foreningsliv og med STARS  og teatret Cantabile 2.  Samt Fransk Forår i Præstø, Sildemarked i Stege, DM i Landevejscykling, Farø Broløb og ikke mindst Regentbesøget har sat
Vordingborg Kommune på landkortet og givet ekstra kulør på livet i vores tre købstæder.Vi har GeoCenter Møns Klint, og det nyåbnede Danmarks Borgcenter med Gåsetårnet.
Vores folkeskoler er i gang med en rivende udvikling med mere undervisning,
lektiecafeer, nye læringsformer.
Vi har en mangfoldighed af  uddannelses-muligheder og vi har mange mikrovirksomheder og selvstændige erhvervsdrivende.
Vores lokale virksomheder kæmper for at få gang i væksten og stoppe de tab af
arbejdspladser, vi har set i en årrække.
I et fornyet konstruktivt samarbejde med kommunen er der sat fokus på, at få vilkår og rammer for erhvervslivet op i et nyt og meget højere gear.
Vi har fantastiske rammer for et godt og sundt liv.
Også her har vi udfordringer ligesom i resten af landet.
Da vi ved, at uddannelse, arbejde og netværk har stor betydning for vores sundhed, er det netop her vi skal arbejde forebyggende, da det er det der virker.
Det er de styrker og udfordringer, vi skal bygge vores fremtid på, når vi skal vende udviklingen fra affolkning til vækst.
I ønskes en God Sankt Hans aften og en god sommer!
Eva Sommer- Madsen, Båltale 2014






Ingen kommentarer: