torsdag den 9. oktober 2014

Kommunalbestyrelsesmøde i dag, 2. behandling af budget for 2015

Ændring af Mini- og juniorklub i skolen, så forældrebetalingen sættes ned til 700 kr (før 1640) der bliver færre medarbejdere, børnehavebørn kommer sennere i sfo, (rykkes fra maj til august). Der bliver lidt flere børn pr. voksen, dog er alle børn aldrig er der på en gang. Der tilføres 250.000 til omr. til at imødekomme ekstra studiejobs. Det er vigtigst at der er sammenhæng mellem timer for børnene i SFO og forældrebetalingen.
Budget
Der hvor vi som flertalsgruppe mener det vigtigt, er at vi IKKE vil bygge et nyt rådhus, men istedet satse 55 mio. på ny svømmehal på Panteren. Vi vil bruge mindre på ledelse i Skolen, og vi vil ikke som mindretalsgruppen låne 100 mio. ekstra.
Mindretalsgruppen har kun gravet grøfter ved det her budget, også i pressen, selv om det i demokratiets natur er flertalsgruppens ret at køre det alene. En anden budgetprocedurer næste år foreslåes, med god tid til flere møder og bedre oplysning i næste års tidsplan. Vi takker administrationen for godt samarbejde.
Mindretallet kommenterede hver deres ændrigsforeslag, og derfor er der mange aftemninger (op til 92).
Denne måde har vi som mindretalsgruppe aldrig kørt vores ændrigsforeslag på budgetmødet!
Vi startede kl 17, og først færdige med at stemme efter mere end 3 timer!
Vi er med i etableringen af et nyt tværkommunalt turismeselskab, jeg opfordrer på Kulturaftalens vegne, at inddrage Destinationsanlyse og - strategi, Kulturregion Storstrøm. 


 

Ingen kommentarer: