tirsdag den 31. januar 2017

Socialudvalgsmøde den 31. Januar 2017

Besøgt Vintersbølle Vaskeri, hvor der er trængt økonomi, som vi skal se på til marts. 
Div. Orr. Sager, især det negative læserbrev. Der er som tilfældet før, 2 sider af samme sag.
Tilsyn på ældre, pleje og omsorgsområdet. 
Der er bemærkninger om tryksårsbehandling, som ofte også kommer med hjem fra hospitalet. Og stor levering af medicin, som dermed kan risikere overdosering. De sendes i høring.
Ændring i vareudbringning, til så vi kun bringer gratis ud efter gældende lovgivning, dvs. Hvis man selv kan ringe eller gå på nettet og bestille, skal man fremover selv betale for udbringningen, man vil måske så kunne få hjælp til at tage imod varen, der visiteres i hver enkelt tilfælde. Nogle leverandører sætter også varerne på plads. Borgeren vil iht. Det vi kender til, komme til at betale 20-25 Kr. Pr levering. Ca. 85% af 450 borgere vil nok ryge ud, af ordningen. Dette sker da vi ikke vil spare på plejen. Visitator må vurdere hver enkelt. Vi bruger 1,6 mio. Om året. Ordningen er startet i 2002 dengang sparede man på hjemmehjælpere, og derfor betale kommunen for levering. 
Forebyggende Info-møde og hjemmebesøg hos ældre, er en succes, og vi har også været med i projekt om syn, så flere henvises til øjenlæge hvis de ikke kan se. 
Vores Tage-imod-besøg, når borgere kommer hjem fra hospitalet, inden fro 3 timer virker godt, og også besparende.
Projekt Vordingborg Socu-klar, eller Vordingborg-modellen, har hjulpet 50 igang med jobbet i 2016. Det er vi meget stolte af, og med meget lav fravær på 2%. 
Vi får økonomiske udfordringer på borgere der bor på dyrere ældrecentre uden for kommunen og borgere der skal på specialophold mv.
Det viser sig desværre at værdimilliarden (Demensplejehjem, aktiviter, KOL, opsøgende besøg, osv.) (der var 10. Mia) er gået ind 2 gange i vores regnskab. I 2016.
Det har i dag vist sig at der er en ubalance på ca. 10. Mio. KB vil komme til at arbejde med det her problem omkring regnskabet for 2016. 



Ingen kommentarer: