torsdag den 21. september 2017

Kommunalbestyrelsen den 21. September

Budgettet til 1. Behandling.
Mange fra FOA var mødt op, med grønne bluser hvorpå der står: "sammen gør vi forskellen". De var der pga. Budgettets 1. Behandling. 
HH fmd. For socialudvalget mente at det omtalte spareforeslag for socialudvalget på 2,2 mio. Har givet os de 28 mio. I særtilskud. Borgmesteren mente at det har givet os dårlig omtale! 
I forhandling nu for at få skabt et fornuftigt budget. Forhandlingerne genoptages igen i morgen. 
Socialudvalgets besparelsesforeslag på 2,2 mio. (Som alle allerede er enige om ikke skal spares) blev diskuteret indgående. 
Jeg sagde: "at udvalget har bedt om andre besparelsesforeslag, men der kom ikke andre, og alle i udvalget var bekymrede for foreslaget. Mange i Danmark har ført sig på vores bekostning, - og i bagklogskabens lys, burde vi have gjort det anderledes. Jeg er naturligvis glad for de 28 mio. Men det er dyrekøbte penge på dårlig omtale."
Vedtægter af ungdomsråd godkendt. 
Vi vil udarbejde veteranpolitik. Lokalplan til badeanstalt i Stege sendt i høring.
Fremrykning af 1,6 mio. Til at komme igang med den nye bro over jernbanen  på Sct. Clemensvej. 
Kloarkering i det åbne land, - vi har sat indsatser i bero til vi har mulighed for at måle om det er nødvendigt at kloarkere, pga. Forurening i vandløb. Vi ønsker flere målinger før der komme påbud, og flertallet ønsker sund fornuft, og vil dermed ikke helt opfylde lovgivning, da det pålægger borgere en ikke ubetydelig udgift. (Spildevandsplanen).
I V mener vi, at er der forurenet så skal der renses, og ifølge bekendtgørelsen er vi stadig inden for rammen, af det pålæg som vi %-vis skal rense. Det er ikke rimeligt at man pålægger lodsejere i det åbne land, hvis der ikke er forurenet. Det er ikke rimeligt at staten bare laver et regneark for at løse statens beregninger. 
Til sidst 2 lukkede sager. 

Ingen kommentarer: