onsdag den 27. marts 2019

Biogassagen i aften var der flertal for etablering

Jeg har i 2013 været med at stemme for kommuneplanen, og dermed udpegning af området i Køng til Biogas.
Som medlem af kommunalbestyrelsen, har jeg med- ansvar for, at være med og lede kommunen, og det indebærer desværre også nogen gange at træffe vanskelige beslutninger, som ikke kan gøre alle tilfredse. Nature Energi har et på møde oplyst, at de har 9 biogasanlæg, og kun 1 klage. De har et godt samarbejde med naboer, og ingen har oplevet fald i deres ejendomsværdi.
Når man i forvejen bor ud til en af kommunens mest trafikerede veje, mener jeg ikke at et biogasanlæg, i det åbne land tæt på en hovedfærdselsåre med meget trafik, og samtidig er tæt på jorden der skal modtage restproduktet, har opsættende virkning for at være visionær. På møde har Nature Energi lovet, at man vil køre mindst mulig forbi vores skole her i Lundby på møde- og gå-hjemtider. Der med kan spørgsmålet om en dyr cykelsti måske drøftes en gang mere?
Jeg vil gerne være med til, at være visionær, og med et Biogasanlæg, støtter vi op om et af kommunens største erhverv, - nemlig fødevareproduktion. Ofte er planteavlere presset, og derfor er det godt, at vi kan hjælpe med en forøget gødningsmængde, - det giver bedre vilkår for landbruget i vores område. Landbruget kan få større udnyttelse af Kvæg- og svinegylle, - og samtidig lugter det mindre når det skal bringes ud på marken. Samtidig opmuntrer det til omlægning og forøget produktion af økologiske fødevarer – som så mange gerne vil have. Biogas rydder op efter os mennesker, når vi har drukket øl og sodavand, - eks. Fra Faxe Bryggeri,  hvor bryggeriets restprodukt kan bruges i biogasanlægget. Det samme gælder fra Malteriet i Ørslev. Når vi har drukket Coca Cola, spist slik, kage og brød, er der et restprodukt efter at sukkeret er trukket ud af roen, - så rydder biogasanlægget også op.
Inden længe vil det være muligt for biler, busser, lastbiler og fly at bruge biogas som brændstof. Samtidig kan vi få varmet rigtig mange huse op i kommunen. Til sidst er der så lige det med CO2-regnskabet. Det giver god mening at vi bidrager til et positivt grønt regnskab. Vordingborg Kommune støtter med et biogasanlæg også op om udviklingen af vores område, med både teknologisk udvikling og tiltrækning af arbejdspladser.
Nu har det her stået på siden 11. september sidste år, og jeg glæder mig til, at vi kommer i gang. Jeg er positiv overfor det her udviklingstiltag, og står ved den politiske linje der er lagt i 2013.


Ingen kommentarer: