onsdag den 5. februar 2020

Møde i Socialudvalget 4. Feb. 2020

Vi havde besøg palliativ sygeplejerske, der fortalte hvor vigtigt det er at starte samtaler med syge tidligt, ang. deres sidste ønsker. Så der ro omkring om man vil dø i eget hjem, de fleste dør på sygehuse eller hospice.
Man har samarbejde med frivillige, præster, pårørende, vågekoner og pårørende. Også Demensramte skal der tales tidligt med. Lægen kan nogen gange være en 
Dagsorden:
Målepunkter for patientsikkerhed. 
Unge spirer på plejecentre, - det er bestemte opgaver de må lave, og ikke personlig pleje. (Ungarbejder)
Projekt overvægt, der laves ugentlige ture. Projekter: Broen til bedre Sundhed” og Steno Diabetes Center. 
Ang: Mad på Fanefjord plejecentre, kommer der en sag til næste møde med en redegørelse for forløbet, og hvorfor det stoppede, og blev til en café i stedet.
Ang: plejepersonalets kørsel på landevejene på Møn, er det et krav fra FOA at de skal spise i en frokoststue, hvilket giver frem og tilbageførsel til Klintholm/Fanefjord/Ulvsund. Man forsøger at fordele stå de ikke skal køre så meget. (Der køres mindst fra Fanefjord). I dag kræves der også specialister til at komme i hjemmene, dvs. der kommer flere i hvert hjem efter hinanden med specialbehandling.

Den i pressen omtalte klippekortordning som vi ikke har mere, er gået i bloktilskuddet og økonomien er gået ind i alm. drift da det var så lidt og borgerne ikke brugte det.  





Ingen kommentarer: