onsdag den 25. marts 2020

Kommunalbestyrelsesmøde 25. Marts 2020, afholdt visuelt på Teams, pga. Corona-pandemi



Gruppemøde via Teams gik fint. Man kan kun se 4 af gangen, men kan høre alle.
Regnskab 2019 godkendt. Flertallets budget er dog forkert kalkuleret, og nu fremover må der ikke komme kassetræk - der er udgift til nyt rådhus på vej + ekstraordinære udgifter pga. Corona-pandemi. Fremtiden ser usikker ud!
Mer-budgetbehov til Borger og Arbejdsmarked vil flertalsgruppen finansiere af puljer der gemmer sig i regnskabet (som er gemt til andre ting) det stemmer vi i Venstre ikke for, pga. der ikke er langsigtede løsninger og usikkerheden omkring Corona-pandemien. 
Budgetbehov til skoleområdet der gives i alt 5 mio. men de dækker også andre ting, så kun 1,8 gives til skolen - øv for det, Venstre ville gerne have givet 5 mio. i alt.
Diverse anlægsbevilling og anlægsregnskaber.
Byggeri på Langelinie på Møn, (den gamle Ellens-Cabaregrund), der blev flertal for at bygge, selv om det er i nærheden af Stege Vold, og at Kulturstyrelsen nu har kommet med foreslag om hvad og hvordan der må bygges.
Jeg har hele tiden ønsket at vi skulle bygge, - det var derfor at vi med vores borgmester Knud Larsen købte grunden, - netop for at rive ned, og derefter bygge nyt, så grunden blev pæn, og at der igen kan sælges til nye beboere. Ellers vil det være værdispil af kommunen/borgernes penge.
Nyt Rådhus, Venstre vil ikke deltage i bedømmelseskomiteen, at  mv. og undlader at stemme for kurrenceudsættelse på arkitektur. 
Flertalsgruppen er langt fra enige om hvordan huset skal se ud og hvad det skal bygges af. Vi mister godt nok indflydelse og tager ikke ansvar, men da der er så meget uenighed, finder vi det bedst i første omgang. Vi kan altid bede om at komme med  senere. 
Div. Om boligforeninger.
Grundlovsceremoni, bliver i april og oktober, i byrådssalen på rådhuset. 
Pop-møder i den nye lokaldemokratimode, en dato ændres, den 4. Juni, da der er kulturnat den aften i Vordingborg By. 
Et par lukkede sager.

Mødet gik fint selv om det var digitalt - godt vi kører selv om der er pandemi 😄 











Ingen kommentarer: