onsdag den 16. september 2020

Kommunalbestyrelsesmøde 16. September 2020

Dejlig startsang: Septembers himmel er så blå
Gæld på 141 mio. til ferieforpligtelse, ifb. Med ændring af ferieloven, overgår til budgetforhandlingerne. 
Budgetforhandlinger der er et Teknisk fremskrevet budget som der stadig forhandles om. Budgettet oversendes til 2.behandlingen. Fristerne til høringssvar er den 30. Sept. kl. 12. 
Heino vil ikke stemme for oversendelsen af det tekniske budget, nu pga. DGI har tilbagebetalt brugernes klippekort.  
Kommunen har meldt sig ind i “Vild med Vilje” som hjælper med Bi-venlighed. Men der skal kommunikeres godt, da der også er mange som lider af græs-allergi, - man bør slå kanten rundt om de arealer, og sætte et skilt op. Bo fra Venstre, - husk også den grønne kulturarv, så ikke alt bliver vildt!
Indsatsprogram for vandløb, vandområdeplan 3. Der har været nedsat arbejdsgruppe med alle interessenter incl. landbruget. 
Nogen steder plantes der træer på brinken, vandløbskanten, som forhindrer vækst i vandløbet og dermed sikrer bedre vandgennemsivning. 
Bakkebøllebæk og Hårbøllebæk
Øager grøft
Tubæk Å
Mern Å, Præstemarks vandløbet, Øster Egesborg Vandløbet
Even og Hulebæk 
Lollike Bæk
De små vandværker starter samarbejde for at sikre vandforsyningen. 
Ny lokalplan til ny daginstitution i Præstø sendes i høring og der er borgermøde
Solceller i Barmosen, lokalplan endelig vedtaget efter den har været i høring. 
Legeplads strategiplan over kommunens legepladser, den gamle legeplads i Kastrup sælges. Der kommer en opgradering af andre, så de bliver forskelligartede. Kaldet udflugts-legepladser. I Kastrup er der i øvrigt legeplads i skolen og i Troldehaven daginstitution. 
Ny trafikplan, buslinjer til Møn navnlig i spil, til Møns-hallen, der er nu flere gratisbusser på Møn, og der arbejdes på om andre linjer kan blive gratis. 
Tilsyn for Pleje og Omsorg, rapport med rød, gule, og grønne felter, der er flest fejl på hjemmene på områderne for tryksår og ernæring. Det er alvorligt, og der loves fra A der er handleplaner igang. Jeg opfordrede til at det gøres bedre, det er ikke nok at dialog mellem medarbejder og borger er god, - det er “borgeren der skal i centrum”, - og det skal passes godt.





Ingen kommentarer: