tirsdag den 2. februar 2021

Ældreudvalgsmøde 2. Februar 2021 på Teams

 

Tidlig opsporing af sygdom hos ældre, så de får taget deres medicin, drukket nok, sociale relationer, mentale og åndelige tilstande, det er meningen at vores personale holde ud. 

Der tjekkes regelmæssigt på den ældres medicinliste, for at modvirke en opdateret medicinliste, hvor medicin modvirker hinanden, og måske at den ældre tager uaktuel medicin det stadig er muligt for den ældre at købe som de ikke længere skal have. Medicin er også vanedannende, og pludselig virker det ikke mere, eks. Morficikamedicin. 

 

Pga. COVID får de ældre der skal genoptrænes kontakt og tilbud via telefon.

Akutpladserne på Multicentret i Præstø, med e-hospitalspladser, der har heldigvis ikke været meget brug for dem.

 

Smitteopsporing, sygehusene her ikke så mange smittede mere, så der åbnes lidt op for operation. Man afventer en 3-bølge. Der er pt. 10 smittede i kommunen. Fra Israel, ved vi at det virker at vaccinere på sygehusene.

Smitteopsporing, der er 4 bibliotekarer som kontakter hver 3 om dagen, det er dem som regionen ikke når fat i. 

Der arbejdes på et teststed i Præstø også, så vi får i alle 3 købsteder. 

Der arbejdes faktisk på, at man kan lave en kviktest på sig selv, det kommer måske.

 

Der planlægges at der bliver test hver dag på plejecentre, enten pcr-test eller Kvik-test, også gerne ved skoler. 

Testkapsciteten er stor, der kan testes rigtig mange hver dag, men det skal kunne nås mht. arbejdstider.

 

Vi giver sammen me regionen 50 udsatte borgere specialtandpleje med fuld narkose mv. Der er egenbetaling på 2.000 kr.

 

Projekt via  Sundhedsstyrelsen pulje for nærvær og omsorg, “En borger-rejse” i vores kommune, nyt projekt om at give bedre service, læring og flere effekter. Lederne styrkes og stå for bordenden, der skal være læringscafeer og det er sammen med BDO (revisionsfirma, der har hjulpet med ansøgningen og arbejdsgange man vil undersøge) og Absalon. Der er helt nyt, og derfor ikke nogen bilag. Det er også for at få nye medarbejdere ind i vores kommune, altså også for at tiltrække medarbejdere og for at få kvalitet på området. 

 

Ny brugerundersøgelse, mad og generel tilfredshed, bør undersøgelse, blandt alle, både hjemmeplejen og på ældrecentrene. Bruger vi BDO, så vil det kunne inddrages fra puljeprojektet. Vi kan evt. bruge nogle andre konsulenter, så de ikke bliver for tætte på vores systemer. 

Også de private på området skal med i brugerundersøgelsen. Mad, personlig pleje, pårørende.

Det er en vedvarende rejse vi er på, og en brugerundersøgelse kan forventes et broget svar da alt ikke vil være sort eller hvidt. Sagen kommer på igen i april måned. 

 

Under evt. bad jeg om at vi får en tema-drøftelse af, hvad er op og ned i aktindsigtssagen om vores mad, så vi kan blive sat bedre ind i regnskabet, der som vi allerede god ved ikke giver overskud, men et underskud på 6. Mio. Det endte med at hele udvalget kom med på ideen. 

 


 

 

 

 

 

Ingen kommentarer: