onsdag den 28. april 2021

Dagens kommunalbestyrelsesmøde

 Først havde vi temamøde, igen om udvalgsstruktur for næste periode. 


Vi er den kommune med 11-dårligste økonomi pr. Borger

Vi søger ind på puljer til medfinansiering på cykelsti fra Bogø til Møn over Bogø-dæmningen. Det er n stor cykelbefærdet vej fra færgen Ida, hvor cykelturister komm i stort tal om sommeren. 
Første fysiske KB møde i 5 måneder. 
Vejtræer, der frigives beløb til vejtræer ved høvdingegård. Jeg godtgjorde med billeddokumentation, at der er mange syge træer i Ornebjerg-alleen, og at den ene side er så rådden, at de kan forårsage ulykke.

Der frigives beløb til udvikling af stationsområdet, jeg pointerede at vi bør få et springvand, da det andet er flyttet.

Vi kommer til at overtage 700 m af jernbanearealet på spidsen af Masnedø, hvor sveller fjernes, og vi kan etablere rekreativt område med udsigtpunkt over den nye Storstrømsbro. det har jeg ønsket lige siden første snak med vejdirektorat om den nye bro.
Hvidbog for Klintholm godkendt. 
Røstofte maskinforetning får tilladelse til at omlægge indfaldsvej og vandledning , hvis politiet samtykker. 
Takstblad for bådpladsleje ændres efter bådsstørrelse. 
Bocartbane i Busene sendes i høring. 
Strategi for Bæredygtig turisme i Vordingborg Kommune: Den dækker hele kommunen og ikke kun Møn. Turismen er til for os, og vi har brug for et stort hotel, og bedre overnatning, eks. Hotel. Omsætning 9 mio. om året og 1.100 jobs. Vi skal have turister de bliver længere flere penge. 
Sidste år var der mange Corona-turister. Store trafikale problemer skal vi se på. Der har været vigtigt at der har været debat. Der bliver 2 handlingsplaner med BORGERINDDRAGELSE, en for Møn og en for Sjælland. Der. IKKE skjulte hensigter.
Venstre ønsker:
Det er vigtigt at sikre ejerskab i lokalsamfund med borgerinddragelse, udvalget skal arbejde med det. En vedtagelse af turismestategien  er IKKE en vedtagelse af større turismeparker. 
(2 v-medl. Fra Møn, stemte Imod pga. de mener der har været for lidt borgerinddragelse)

Medlemsforeslag fra DF, Valdemarsflaget i byrådssalen, A ønsker det i den kommende multisal i det nye rådhus. 
Medlemsoreslag fra partier:
SF + R 7vil kvæle dansk landbrug, min tale: “Der er masser af regler om udvidelse af husdyrbrug. Det er ikke de borgere der råber højest som skal forvalte Danmarks love, eller bestemme

rammerne for Dansk Landbrug. Det her foreslag vil resultere i en ulige behandling  af landbruget fra kommune, til kommune. Loven for erhvervet bør være lige, uanset om man bor i Vestjylland eller i Vordingborg Kommune. Der er ikke andre erhverv der behandles sådan, og - I øvrigt ville vi da så her i kommunalbestyrelsen få nok at lave”. Husdyrloven i 2017 var med SF og A på borgen. Dansk Landbrug er førende i verden, og skal ikke begrænses. Afstemning blev 17 mods. 12, og derfor sendes brevet desværre til regeringen☹️

V: hjemmearbejdspladser fremmes, sendes til behandling i udvalg. For 28. 

NB: ønsker tilskud til pasning af egne børn. Nedstemt, med 13-16.

NB: fritvalgsordning på børnepasningsområdet, pengene skal følge barnet. Nedstemt 10-19.

NB: jobformidling af privat aktør, blev nedstemt. 

NB: flyt pylon længere ind på arealet. Blev nedstemt. 

Og nu gik der sandelig fnidder i den, åbent skænderi mellem DF og NB, A og V. 

NB: byggesager, blev nedstemt. 

2 lukkede sager. 

Dejligt at mødes fysisk igen ☺️






Rådne træer i all’een til Ornebjerg. 






Ingen kommentarer: