søndag den 9. maj 2021

Møde i ældreudvalget

 Trine, træning og rehabilitering, på besøg i udvalget

Om COVID, patientskoler med fysisk fremmøde har  været lukket, fra nytår til påske.
Meget tid på podeindsats, og meget telefonkontakt, gør meget rent. Små hold, og der er stigende henvendelser nu. Der prioriteres meget, for at undgå mange borgere sammen. Aktivitetcentre åbner op 25 maj. Mange møder på teams også med borgere. 
Næste år: Ressourcer skal bruges på de svage borgere der har mest brug for det. Forsætte virtuelle møder. Fokus på hjemmetræning. Nogen når længere når de træner hjemme. Der har ikke været stor utilfredshed og genoptræning er ikke som sådan et socialt element. Det er mere på aktivitetscenterne. 

Lars, misbrugscentret
Forandringsledelse og forandringsansættelser for medarbejdere. 
Bange for at mange ville stå og mangle stoffer i covidnedlukning. Måske mangel på metadon og antabus, men det skete ikke. Der blev oprettet medicinudlevering i Stege, da de hjemløse ikke må tage det offentlige, og 5 nye hardcore misbrugere er kommet gram i Stege. 
Borgere er stratificeret, for st finde hvem er mest udsat. Især de unge der er hjemsendt fra skole. 
Samarbejde med uddannelsesinstitutionerne. Alkoholafhængige har manglet billisrdklubben, og er begyndt at drikke igen. Det har haft en negativ påvirkning. 
Nogen har manglet det sociale, og andre har haft godt af ikke at skulle til møde på kommune. Der er åbnet op for 3 uger siden med at passe på smitte og haft 2 mødeturnus-grupper. Andre har arbejdet hjemmefra. Der er massiv indskrivning sf alle borgergrupper. 
55 unge indskrevet, 30 for 2 mdr. siden, det betyder meget at skolerne åbner op igen kjolerne hjælper de unge op til centret. 
Når nogen drikker, går der 10 år før de selv erkender det, og yderligere 5 år før de selv gør noget. Men de, pårørende ved det fra dag 1. 
Rygestop ligger fortsat på sundhedscentret, men der er samarbejde, og misbrugscentret har flere sygeplejersker ansat for en bedre sundhed. 
Afrusning på Nyk. F. Sygehus, de sendes tilbage til os. Vi kan selv startesfrusning, men kun 2 dg. Ugen, men der skal være læge til stede. Der er et meget bedre samarbejde nu, end tidligere. Vi har succesmål nøgleperson-uddannelsen, som interesse fra hele landet. 
Eks. Stilladsabedere og kokain, pga. det høje tempo/akkord og hele byggebranchen, kokain og heroin, højt tempo, misbrug er i stigning. Probleme har vidtstrakte forgreninger. 

Vi skulle fotograferes til kampagnen om at tale pænt til hinanden i ældreplejen.
Udvalgsmøde, det koster 3.881 om mdr. at få mad på vores plejecentre. 
Der demografireguleres lidt mindre, da de ældre har haft bedre helbred end forventet. 

Opkrævning for kørsel til aktivitetscentre starter op den 25. Maj, og d opkræves nu mindre, da man har fundet ud af at det er for besværligt at opkræve og så tilbagebetale igen. 

Brugerundersøgelse på plejecentre og hjemmepleje, vi vælger dem fra Marselisborg hvor Seniorråd bringes ind 2 gange i undersøgelse, start og slut + En dialog med Peder fra Seniorrådet efter aflevering, eller høring en hos dem. 
Tværsektionelt patientforløb, med indlæggelse på sygehuse, og hjem til kommunen igen - så borgeren får et bedre forløb, og ikke falder ned mellem 2 stole. 
Nyt projekt, Omsorg og Nærvær, del af pulje på 5,6 mio. 




Ingen kommentarer: