onsdag den 13. oktober 2021

Sidste kommunalbestyrelsesmøde inden valget

På vej til budgetvedtagelsesmøde,  “stolegymnastik” på rådhuset.  

Jeg forventer at vi skal op og ned af stolene rigtig mange gange, for at stemme om næste års budget 🤔


Borgmesteren mener han ikke hopper fra tue til tue, men ser ind i fremtiden.

Venstre kan ikke stemme for flertallets budget fordi:
Vi kommmer med et budget i balance, og tilfører kassen penge. Investering i fremtiden, flex-Karens, men ej på de sociale borgernære områder, og byggesagsbehandling. Vi frygter at der bliver for meget kassetræk. Vi vil ikke optage mere lån end vi afdrager. Der afsættes ikke økonomi til den kommende drift, heller ikke til en udvidelse af kompagnonundervisning med musik på skolerne. Vi mener at nyt rådhus bør forskydes. Vi siger ja, når det giver mening for borgerne, udviklingen og kassen. Vi ønsker at udvide havneenovering og by-vækst. 
Vi vil en sund og ansvarlig økonomi. 

Pålagte stræk er vi enige om udvidelser men er ikke enige om finansiering. 
Udvidelser bør modregnes i reduktioner andre steder, det er forkert at tage pengene op af kassen. 
De månedlige løn udbet. Er 150-170 mio. pr. Mdr. 
Der er ikke sparet penge op til nyt rådhus, vi har lånt os til en større kassebeholdning. 
I 2017 da vi 20.837 pr. Indbygger, nu er den oppe på 24.998 pr. Indbygger, altså det er en stigning på 230.000 mio. vi burde derfor i stedet lægge penge i kassen og udskyde nyt rådhus. Vi vil indføre 4. Mdr stand still på område med kolde hænder, og en vakant stilling afventer nogle mdr. med at blive besat igen. 
Derfor er Venstre ikke med i budgetforlig. 
Der er ikke afsat de 2. Mio. Som  Turist og erhvervsudvalget ellers blev enige om, så vi kunne  have forbedret vores erhvervsklima 😖
Dem har Venstre med vores budgetforslag!

Ørslev Vandværk får lov at optage lån til 2 nye vandboringer. Camønogården får tilladelse i kommuneplanen til udvidelse. Lokalplan for Nyord som særlig bevaringsværdig sendes i høring. Risikostyringsplan, ved  vandstandsstigninger vedtaget. Husbåde i stegehavn får plan for udlejning. Ny Kulturaftalem mellem de 4 kommuner, med 5,25 kr. pr. Borger. Der arbejdes videre med et stadsarkiv, som er pålagt os fra staten. 
Sundhedsberedskabsplan 2022-2025, uden store ændringer fra den gamle plan. 


Ingen kommentarer: