onsdag den 23. marts 2022

Kommunalbestyrelsesmøde 23. Marts 2022

I Venstre var Anne-Marie Jacobsen vikar for Peter Ole Sørensen til kommunalbestyrelsesmødet. 


Regnskab for 2021 er blevet dårligere pga. regning fra regeringen til kommunen på 25 mio. i ændret udligning. Covid gjorde også regnskabet dårligere.  Der blev et samlet overskud på 7,8 mio. 

Div. Anlægsregnskaber. Der var mange med rest-overskud som tilføres kassen. Herunder Erhvervsområde Møllegården, som blev startet i 2006, overskud 500.000. 
Kastrup Skole APV overskud på 363.000. 

Bevarende lokalplan  for Nyord med 2 meter med bebyggelse til skel vedtaget.

Affaldsplan 2022-2032, udarbejdet sammen med andre kommuner i Affald+. 
Der bliver 10 fraktioner. Fremover vil plast, glas og metal skulle skilles ad. Den skal nedbringe co2. Der har været 8 ugers høring. En bedre sortering skal gerne give bedre affaldsøkonomi, men det bliver dyrere at bidrage til den grønne omstilling, og giver en dyrere kvalitetsstandard. Der burde måske have været et møde med borgerinddragelse. Klimaplanen åbner for at man måske ikke vil udbyde det som Affald+ tager sig af, flere borgmestre ønsker det ikke, er oplyst på netop afholdte KL-møde.  Der vil blive mange lastbiler som skal køre rundt, det er indregnet i co2-regnestykket. 
Affaldsplanen blev godkendt.

4 husbåde i Stege havn, MarinaVilla, og det er endt med at man har godkendt aftalen. 
Der må gerne komme flere både i kommunen. 

Borgerrådgiverens beretning for 2021
Der er stærkt behov for denne, der er stadig mange udfordringer i nogle af sagerne, hvor borgeren føler sig loost. Der ønskes stadig rådgivning i de 3 købsteders biblioteker. 

Ny dato for maj måneds kommunalbestyrelsesmøde, og  ændres til 23. Maj kl. 17.
Særlov om Ukrainere, er den samme som hvis det var en dansker i nød. Der er pt. Privat indlogeret ca. 60 i kommunen.  







Møn Retreat, der har 18 ukrainere nu. 

DGI-huset
Uffe Nielsen fra Venstre, har desværre valgt at forlade bestyrelsen i DGI-huset. Grundet at bestyrelsen, med A-mandater ønsker at blande sig mere i den daglige ledelse. Ifølge Uffe Nielsen, er det ikke sådan at en bestyrelse arbejder, - og han har derfor valgt at tage sit gode tøj og gå 😤
Venstre udpeget en ny, det bliver Michael fra gruppen.
Lukket sag. 




Ingen kommentarer: