torsdag den 22. juni 2023

Borgermøde om multipier på Havnen

Der var naturligvis mange fra Ore som mødte frem.


Her er visualiserede billeder:








Det er miljøstyrelsen der skal godkende d 3 miljørisiko-virksomheder. 

Arcadia-efuels var og fortælle:

Det er et e-raffinaderi, flybrændstof, bruger strå, vand og vedvarende strøm, genererer flybrændstof og diesel

Man laver brinten først med elektrolyse. Strømmen skal helst være produceret grønt, med vindmøller eller solceller, det skal være grøn strøm. Det bliver grøn brændstof, 

Der kan købes strøm fra hvilken som helst kilde. De vil gerne have fra kadetbanken, som vil ligge tæt på. Og når energiøerne kommer vil der være strøm nok. Samtidig med at der kan eksporteres strøm til udlandet. Det skaber arbejdspladser i Danmark. 

Flyvemaskiner kan ikke flyve på strøm, og derfor det her brændstof. Den tunge transport skal blive mere grøn, lastbiler kan også køre på det her. Man skal dermed ikke tage råolie op fra undergrunden. Skraldebiler eller dieselpersonbiler vil kunne køre lovligt på det. 

Der genereres biometan hos Biofuel, og derfor samarbejder de. 

Fjernvarmeværket kan bruge flere brændselskilder, BioFuels vil gerne købe halm lokalt, men vil ikke presse prisen, de vil ikke presse kunstigt op. 

Halmen vil blive forarbejdet til kompakt materiale tæt på landmanden, der skal laves fabrikker i sjælland, Jylland, tyskland og polen for at undgå at flytte meget halm. 

Halvdelen af halm skal køres og sejles ind. 1/2 mio. ton halm skal de bruge om året. 

De vil lave ca 1 mio. l om året. 

Der vil være et par skibe om måneden. Det il give 60-80 fastansatte, både inhouse og lokale virksomheder der skal stå for at hjælpe. Det vil blive omkring 100 arbedspladser, lokale fastansatte, den første lokale er ansat. Tårnet vil blive 62 m højt, det er ikke en skorsten. Der udledes lidt ilt, man spalter vand og ilt. 












Det vil blive DK’s første Biofuel-anlæg. 

Kajgaden med multipieren blive 25 m bred. 




Det kom frem på mødet, at det ville være muligt at lægge piern mod syd, den anden vej, - det vil tage længere tid -  hvor den ikke ville ligge tæt på husene på Ore. 





  





Ingen kommentarer: