tirsdag den 5. december 2023

5. Dec. Udvalgsmøde social- og ældreområdet

Sidste udvalgsmøde i år. 

Der var kage på mødet, i anledning af julen. 
Der blev delt midler ud til sociale organisationer hvor vi har fået 1.147.000  kr. fra staten. (Rest 102.000) 
Der gives ikke fuld bevilling til alle. 
Sundhedsaftale, vi fortsætter med vores indsatser.  Der er stor enighed om at nå i mål med de indsatser vi allerede har. 
Borgerrejsen fortsætter, vigtigt med samlet sundhedsvæsen, der kommer til at mangle skatteborgere og geografisk u-enshed i sundhed, der kommer til at mangle SOSU’er. Hospitalerne har det ikke værst med kommunerne. Borgere forventer mere i dag, og der er et slip der.
Vi har i vores sundhedsklynge den største % med syge og den laveste % af sundhedslæger, = dvs vi har dobbelt udfordring. 
Skal videre til KB og så til regionen. 
Ny økonomiaftale KL, den betyder b.la. At frit valg serviceloven §108, at der nu bliver 0 kr. i prisforskel, det betyder at vi kan henvise til egne botilbud der er billigere.
Hjemløsereformen: det er lovpligtigt, der kommer hjemløseplan i maj.  Den sidste cpr. Adresse er der hvor borgeren kommer fra, og den kommune der skal betale. Der vil kun være refusion i 3 måneder, og derefter skal vi betale. 
Div. Kvalitetsstandarder godkendt. 
Private leverandører skal nu indberette utilsigtede hændelser, lige som de offentlige skal. 
Opfølgning på overforbrug på området er pr. 3. Kvartal sparet 2,9 mio.
Der kommer en styringsanalyse på BDO-rapporten i januar. 
Klage modtaget på hjælp til en med blodprop og hjerneblødning, der handles på den. Kommunen er i dialog med familien, så hjemtur i julen bliver god, men arbejdsmiljøregler skal overholdes. Der er kun lige gået 10 arbejdsdage på svaret. Der er kommunikationsudfordringer, forvaltningen lover at stramme op. 





Ingen kommentarer: