onsdag den 14. august 2024

Møde i teknisk udvalg

 















Sagen om konditorbageriet i vordingborg, er ved flertal indstillet til tilladelse til produktion, men C valgte at trække sagen i KB. 

Venstre ønsker pedellerne tilbage til skolerne, det kommer der en sag på.

Jem & Fix, stege der var mange spørgsmål til sagen, og naboerne i Stege er utilfredse. Udvalget vil gerne stemme for den, det er problematisk at boliger og erhverv ligger for tæt på hinanden. Nogen af foreslag om randbeplantning fra høringssvar indarbejdes samt forhøjelse af jordvold, administrationen arbejder på at flytte byskiltet. 

Endelig lokalplan for multipier på Vordingborg havn vedtaget. 


Arkitektforeningen på besøg om kulturarv 

Vi er blevet stedsløse, eks. Er biler ens i hele verden og eks. Er remabygninger og boligkomplekser ens i hele verden. Vores bygningskultur er også endt med at blive ens over hele landet og er stedsløse. Engang var byggeskik og stedsspecifik som idenditet. Se eks. Skagen hvor der er hverdagskulturarv. 

Kulturarven er en central del af vores livskvalitet og trivsel. 

Kulturmiljøer, eks. Medborgerhuset, sandvejen Ulvshale, vores landsbyer. 

Vi skal forsøge at bevare forskellighederne også når der sker en byudvikling. Det smukkeste og stærkeste i vores land er kulturlandskaber i landbrug og bygge videre på den kulturarv vi har. Der skal også ses på bæredygtigheden, vi løber tør for grus i danmark loge om lidt, siger Georgs omkring 2050, der er alt for maget affald fra byggeri. 

Et lavenergihus skal stå meget længere for at indtjene sig på bæredygtighed, end et normalt bygget hus. 

I vores kommune er der 70 kulturmiljøer. Der mangler mange beskrivelser hos os. De er lavet i det åbne land, fordi de kommer fra det gamle amt. 

Der er eks. Mange bevaringsværdige bygninger på Bogø og i Stege. Der er også kulturminder og industriminder. (Saftstationer og sukkerfabrik) Der er 4.443 bevaringsværdige bygninger som ikke er beskrevet. 

Man kan ikke lave regler, alle sager kræver en faglig individuel vurdering på om en ejendom er bevaringsværdig. 

BNBO vandforsyning og beskyttelsesområder skal afgøres senest sommer 2025, det forventer kommunen ikke at kunne nå.  Udgifter af erstatning, klager og afgørelser betales af vandforsyningen eller kommunen. Der vil komme påbud da det ikke kan nåes. Man vil hyre ekstern advokat til sagerne. 

Sager om kystbeskyttelsen ifb. Med stormfloden i efteråret, er forsinket da vi mangler bemanding. Der vil komme et budgetforslag om udvidelse af personale til kystbeskyttelsen. 

Genopretning og udvidelse af klintholm havn efter stormfloden skal repareres, vi gør en del af det, og venter med resten til vi har råd - det er ikke fordi det kan betale sig, men vi er nød til det. På længere sigt med den store erhvervsudvidelse vil vi få mere indtjening. 

Biokul på havnen er ved at trække i land og bliver nok ikke til noget. 












Sag om kindvig digelaug drøftet. 

Ingen kommentarer: