torsdag den 24. november 2016

Kommunalbestyrelsesmøde 24. November


I dag en sag på dagsordnen om offentlighedsloven, om aktindsigter, Borgmesteren udtaler: vi må afsætte ekstra ressourcer, som vi hellere vil bruge på skole eller ældrepleje. Det er omfattende aktindsigter, og også med aktindsigt på aktindsigterne, man ikke efter bolden men efter personen, der er idag 3 afgørelser som falder ud til kommunens fordel, med svar fra Statsforvaltningen. Borgmesteren håber at det giver tid til eftertanke, for de 3 borgere. 
Pga. Forbrug på budget, opfordres til mådeholdenhed.
Takster for dagpleje, daginstitution og sfo, hæves lidt i det nye år, iht. Budgetaftale.
Vejbidrag på 5,9% til Vordingborg Forsyning. 
Detailhandlen understøttes med scenarie 2, en citymanager sammen med Vordingborg Erhverv, og for alle 3 handelsbyer. Erhvervsudvalget er med at justere. 
Fjordgården i Præstø, sendes lokalplan i høring, for mulighed for ændring til boliger. 
Spildevandsplan, vi afventer endelige rensekrav fra staten.
Affaldsplan, Staten har pålagt kommuner at sortere mindst 50% affald til genanvendelse. Dvs, at ude på hver husstand skal sortere i 4 dele, i 2 beholdere med i alt 4 rum: 1) bio, 2) restaffald, 3) papir, og 4) fælles rum for: metal, plast, glas. Vi vil gerne opretholde aftale med Lions om glaskuber. Sagen sendes dog igen tilbage, for yderligere drøftelse om aftalen med Affald+.  Der skal indkøbes nye affaldsbeholdere for ca. 20. Mio. 
Erhvervs og arbejdsmarkedspolitik vedtaget. Ny trafikplan, for mindre udledning af giftstoffer. Ny områdeplan for Mern, der har været 2 borgermøder og 5 følgemøder med masser af inddragelse af lokale borgere og Lokalråd, projektet hedder det grønne kryds. 
Ungdomskommunalbestyrelse, bliver døbt "Ungeråd", Venstre undlod at stemme, da det er det samme navn som det gamle nedlagte råd også havde.  De 4 årstider sættes til salg. Div. Sager om boligselskaber.

Lukket sag om lejeaftale Sydhavnsvej 6, og indstilling efter forhandling.
 

Ingen kommentarer: