onsdag den 1. november 2023

Klima og Miljø udvalget 1. Nov. 23

Better Energy for dispensation til at sætte højere solceller op i Køng Mose.

På billedet er de grå allerede vedtaget, de gule er i idéfase og de grønne prikker er trukket tilbage.
Der vil blive mere natur, vandgruppen er positive. 
Vejkontrakter, der har været klaget meget over skærver som asfalt (OB-belægning, overfladebehandling) de priser der er kommet ind på nye funktonskontrakter er rimelige.  Krav til kontrakterne er strammet, de skal holde vejene i rimelig stand uden store huller mv. Det er i licitation. Ved ikke brug af OB overfladebehandling, så skal kantstene forhøjes, striber er hevet hjem, så der kun bliver betalt for striber når de bliver lavet. Fortovene bør også blive renoveret. 
Aftalen gælder de orange streger og vil gælde i 11 år. 
De steder hvor forsyningen har haft gravet op Ørslev og Mønsvej vil blive lavet i 2025, hvor der vil komme nyt slidlag på. 
Orientering om stormflodshændelse 20. Okt. Sluse i Præstø skal repareres. Marie Grubbesvej mv. må gerne selv genetablere dige. Klintholm havn er det sted der er mest skadet! Dyre omkostninger her. Vi håber på at den statslige pulje vil dække. 

Udløb fra åer er ødelagt og fyldt med rør, mudder og skidt, - så man er igang med at oprense vandløb for ikke at få hele kommunen overfyldt med vand, - man er mest igang med oprensning i de østvendte kyster. 
Udrulning på ny affaldsordning, er gennemført som planlagt og inden for budgettet. 22.500 nye affaldsbeholdere er kørt ud, 22.800 klistermærker er skiftet ud og nye røde kasser er også kørt ud.
Der har ikke været så mange spørgsmål som ved sidste skift i 2018. 
Afhentning af Storskrald og miljøkasse bestiller man, og det koster ikke noget, man betaler for det over sin skat. 
Firma er blevet politianmeldt for at udlægge knust affald på p-plads. 
Sværdborg gl. skole lejes ud til 50-60 beboere, ulovligt. 
Solceller i bevaringsværdige-huse i lokalplanlagte huse i byerne må der som udgangspunkt ikke opsættes solceller, - men vi tilføjer at hvis: de ikke kan ses fra offentlig sti eller vej, så bliver det tilladt. 
Flextur igenindføres 1. Dec. Med 54 kr. pr. Tur. 
Affald+, inden 1.1.25 skal affald udbydes og der skal selskabsgøres, besluttet af staten. Ejerkommuner skal herefter beslutte hvad de vil med Affald+. Indsamling fra husstande og genbrugspladser skal også selskabsgøres og må ikke ligge i kommunerne fra 2025. Der afventes lovgivning. 
Rumtemperatur i kommende vinter i vores off. Bygninger 20,5 gr. Og tilladelse til julebelysning. 
Sag om jem & fix i Stege udsættes. 
Biogasanlægget i Køng, vil opsamle co’2 fra skorsten til nyttiggørelse. 
Neuro-rehabiliteringscenter Stege får tilladelse. 





Ingen kommentarer: