onsdag den 3. januar 2024

Socialudvalget 2. Januar 2024

Straks-start på udvalgsmøder i 2024:












Det blev drøftet om vi skulle indgå i en flerkommunal-aftale på hjælpemiddeldepot, med andre kommuner i Greve.
Der var stemning for at beholde det lokalt, og ikke bruge økonomi på mere vej-kørsel.
Derudover foreslog jeg at vi politisk drøfter på en fremtidig sag, om at hæve bundl-niveauet, så nogle borgere selv kan hente rollator og badebænke mv. Som er småting. Man gør det allerede i Guldborgsund. Leder Gitte var med. 
Sagen overgår til klima&teknik så vi leder efter mere lagerkapacitet i egne lokaler. 
Dialog med Sundhedsplejen til børn, det er et vigtigt besøg hos de 3,5 år, hvor vi opsporer meget. Forældre i dag er meget usikre på forældreskabet, de er faktisk usikre på alt, de har selv et stort forventningspres, og ikke mange i familien at læne sig op ad. Derudover skal skilsmisse grupper oprettes.  Familiernes hus fungerer godt. Kommunen samarbejder med vores præster om sorggrupper. På skolerne, skal det blive mere kendt at man ved hvem der er sundhedsplejersken. Der er alt for mange børn der ikke kommer regelmæssigt i skole. Det ønskes at forældre i 0. Klasse kan få et forløb hvor de lærer dialog om at få deres barn i skole. Der er stadig tilbud om hjælp til overvægt, det er 80 familier som arbejdes med aktiviteter og minimere stigning i vægt. Leder Vibeke var med. Tidlig forebyggelse er vigtigt i et styrket samarbejde. 
Der nedsættes skilsmissegrupper. 
Projekt “fælles om ungelivet” søger vi støtte til hos staten, - vi har eks. En eksplosion i unge på 15 år, der søger hjælp til alkoholafvænning! Vi har også unge på uddannelse som allerede er afhængig af piller af forskellig herkomst.  (Eks. Opiomider) Misbrugsområdet udvikler sig i øjeblikket. 
Desværre er der ikke lån til elever fra socialuddannelserne, det ved opgaveudvalget også godt, men det virker omsonst at vi mangler disse medarbejdere og så ikke har råd til at give voksen elevløn til alle. Det er vores fødekæde til plejepersonale. Vi får problemer om 15 år, hvis vi ikke gør noget nu. Dem der måske vil gøre karriereskift, skal gøre sig 1 års erfaring, som timelønnet inden de kan komme på skole som voksenlærling. Dvs. De vil nok skulle gå ned i løn 1 år, derudover skal de være egnet og kvalificeret med ren straffeattest. Der er store frafaldstal på uddannelsen, og vi skal derfor samarbejde mere sammen med SOSU i Nykøbing F. Optags-grundlaget er ikke særlig godt, og slet ikke som for 10 år siden. 


Ingen kommentarer: