tirsdag den 2. november 2021

"Børnene, vores vigtigste ressource"












Læsrebrev:

Børnene, vores vigtigste ressource!

Af vores 5 skoler er kun en fri for statsligt tilsyn af Undervisningsministeriet, da eleverne ikke præsterer på niveau med andre elever i landet. Der haltes også bagefter fordi en del lærere ikke har linjefagskompetence. Det er langt fra godt nok!  

Andelen af elever i privatskole udgør 26,1% - og det stiger fortsat. Det er helt naturligt at forældrene vil det bedste for deres børn, - de stemmer med fødderne - altså mange går til privatskolerne.

Regeringen har forsøgt at spærre ben for privatinstitutioner- og skoler, - det er jo også en måde, at forsøge at stoppe hele fortagenet på, når man ikke selv gør det godt. 

For 4 år siden, skød det røde flertal på, at folkeskolen ikke blev rettet op i de 4 år Vordingborg Kommune blev ledet af det blå flertal. - Men nu ser det altså ud til, at man heller ikke selv magter opgaven. 

Med ”Bæredygtigt Skolevæsen”, vil man nu forsøge at drage ved lære af de lokale privatskoler. Hvorfor klarer eleverne på privatskoler sig markant bedre end elever i folkeskolerne? Når børn ikke trives, så har de sværere ved at lære!

Jeg vil meget gerne bidrage til en bedre folkeskole, - for at vores børn og unge skal blive stærke, så kan de indgå i vores demokratiske samfund, tage ansvar og blive selvstændige. Samtidig vil det være meget bedre, at vores folkeskoler får frihed til selvbestemmelse i samarbejde med forældrene, hvor tryghed er en vigtig faktor. 









Ingen kommentarer: