tirsdag den 2. november 2021

Dagens udvalgsmøde + valgmøde i ørslev

 Valgmøde i Ørslev:


Udvalgsmøde i Sundhed, Senior og Ældreudvalget:


Ny leder for tandplejen, Nina:

Fået venteliste ned fra 1500 til 1000 på få mdr. de andre afd. har hjulpet. Vi har ikke rekrutteringsproblemer, især nyuddannede tager job hos os. Man er opmærksom på tider til de arbejdende forældre, og har længe åbent om torsdagen. Vi arbejder på at gøre det godt på området for omsorgstandpleje, for ældre. Vi er heldige at vi har en bøjletandlæge, nogle kommuner har ikke. Kommuner skal have bøjletandlæge, dét tager 3 år på universitetet ud over tandlægeuddannelsen at få uddannelsen. Ellers skal kommunen købe løsningen privat, og det er en meget dyr løsning. 

Nyt tag på Aggershus i Bårse, er i fuld gang. Man forventer at COVID vil stige igen, og teststeder mv. vil stige igen. Der vil komme flere teststeder, nu hvor COVID blomstrer lidt op. Man mener at alle tilbydes 3 vaccination 6.møder og 2 uger efter 2. Stik. Der er ventetider på demensafklaring. Man arbejder med selvstyrende teams. 

Omkostningen til et seniorrådsvalg er med fremmøde, kun forøget af diæter til tilforordnede. 

Henvendelse fra borger om at mange ting i fællesarealet i Multicentret er i vejen for daglig færdsel. der arbejde på aften.  Der forventes et merforbrug på 14. Mio. på ældreområdet! Der vil dog komme nogle COVID-penge fra staten. Vi ser en faldende personaleomsætning i statistikken, hvilke er positivt. Der er forøget visitationstider pga. forsinket behandling under COVID, hvor borgere er blevet mere syge. 

Vi mangler en leder på Fanefjord, det duer ikke med en leder for 2 steder. Formanden vil tage arbejdet op i 17,4 udvalg, og udskyde det til næste valgperiode!  Det er jeg ikke mig i!

Div. Kvalitetsstandarder sendes i høring. VOR-panelet der ikke er et råd men et udvalg der tager emner op. Der kører fremskudt rusmiddel-rådgivning. Vi har lavet hotline til tobak og nikotinprodukter.  Jeg bad under eventuelt om, at aktiviteter der ligger digitalt på plejecentrene opdateres, da de mange steder indeholder ting der slet ikke sker mere.


Ingen kommentarer: