onsdag den 21. september 2022

Kb møde 21. Sept. 2022

Der var i dag demonstration fra mange forældre og børn foran rådhuset. 

Flertallet vil lukke 
Der er nu 5 hoved skoler, med 17 matrikler
Model 1: der bevares 10 afdelinger og lukkes 7
Model 2: der bevares 12 afdelinger og lukkes 5
Modellerne bliver sendt i 8 ugers høring, og kommer i BUF og KB igen i januar 2023.
Det kan ende med helt andre modeller. 
Alle partiformænd fik ordet i salen. 
Når skolen lukker - lukkes landistrikterne.
Jeg har været med til skolelukninger før, -  i 2011, hvor man lukkede udskolingen på Kastrup Skole - det var forfærdeligt, især for forældrene og børnene  og idrætsforeningen/fodboldklubben i området, dengang stemte jeg imod - og det gør jeg igen!
AT bruge 300.000 på en hjemmeside til Vild med Vilje, - det er spild af krudt, da man kan finde de mange andre steder, - det beløb bør spares og lægges i kassen 🤯
Udvidelse af havnen til Biofuel.
Solceller i Ørslev, vedtaget. 
Klimaplan 2022 vedtaget, punkter har jeg gennemgået på udvalgsopslaget for teknisk udvalg. NB og DF stemmer i mod, fordi de ikke vil have vindmøller på land, men der er pt. Ikke nogen plan for dem, kun for klimaplanen. 
I Vordingborg har vi 64% landbrugsjord. 
Erhvervsmasterplan 2030 vedtaget. 
Handlingsplan for Kulsbjerg Skole, afd. Mern. 
Ansøgning om velfærdsaftale på Folkeskolen blev vedtaget, vi kan kun søge en velfærdsaftale. Venstre mener at de ældre har brug for god livskvalitet og vi opdager mere ved et besøg end en telefonsamtale.
2 spørgere om skolestruktur, der har flyttet deres børn til mindre skoler. De vil sende høringssvar. 
1 spørgsmål om busser til skolerne. Der er ikke planlagt omlægning af busser ifb. Med skolestrukturændring.
Bent Maigård spørger om skolestrukturen, pris for omlægning af busserne, hvor mange ADHD-børn vil skulle have ekstra hjælp, alle skoler vil blive over 300 elever, vil man give tilskud til børn der skal på privatskole, hvor mange børn vil ikke kunne klare større skoler og skal i stedet på Kalvehave, hvordan med de private haller især på Møn vil man kompensere dem, og hvad forventer KB ifb. bosætning, hvad koster det kommunen når foreninger skal leje sig ind andre steder, Lokalforumer er ikke taget med på råd, - de kommer til at gå til, ifølge Bent. 
Sidste spørger Niels Brixvold, mente at små private skoler opstår fordi, forældrene vil have frisk luft til deres børn og at børnene kan cykle til skole, Møn Friskole. 


















Ingen kommentarer: