onsdag den 7. september 2022

Møde i klima og teknik 7. Sept. 2022

 


Til stede:
7 politikere
6 medarbejdere

Orientering omSmartTip-app
Der er PFAS i Faxe, som Affaldplus tager sig af, vi er en del af det fælles affaldsselskaber og kommer til at være med at betale for oprensning af deres affaldsplads hvor PFAS er, der er også noget i Slagelse. 

Klimaplan fremlagt (blev drøftet i 1,5 time)
I dag er vi samlet set på 39% og det vil stige væsentligt med nye solcelleparker mv. 
Det er som i andre kommuner transport og landbrug 
Man taler om at tage bortforpagtet jord hjem og så selv tage eu-støtten til kommunen selv og bruge på klimaplanen. (Den jord må ikke sprøjtes). 

Erhvervsmasterplan 2030
Vi vil være Østdanmark kraftcenter for grøn energi
Få 1000 nye jobs inden 2030
Stigende brugertilfredshed inden for myndighedsområdet
100 attraktive byggegrunde, vi afventer analyse
At de 25årige har 90% taget en uddannelse 
Dagens presse om den fine plads på DI’s erhvervsliste, giver positiv afsmitning og vi er rykket op på plads 55, fra at være nede i 70’erne
Erhvervsmasterplan, skal blive god ved at det er tydeligt hvem der har ansvaret for hvad. Det vil blive godt, hvis vi kan få samlet økonomi, erhverv og turisme og markedsføring i samme område. (19 mio.) 

Venstre vil ikke være med til at brug 300.000 på en hjemmeside til vild med vilje, da vi mener der er andre vigtigere ting at bruge beløbet til, og at der ikke vil blive mange brugere, i øvrigt mener jeg personligt at der bruges for meget økonomi på vild med vilje, og at det mange steder ligner noget der ikke er kønt. 
Byrum ved stationsområdet, bliver slet ikke som planlagt, der bliver lavet et boldbur (- det der er omme ved voldgade som jeg aldrig har set blive brugt!) og overgangen rundt om de nye bygninger fra buspladsen bliver bare en grusplads! - endnu en øjenbæ i Vordingborg! - og stadig ikke noget springvand, som jeg har efterspurgt i flere år siden Eos blev flyttet!
Tubæk Å åbnes ikke op, den beholdes lukket, - da den er forurenet!
Der laves en ny transformerstation i Præstø ved Antoniehøjen. 
Der er ansøgt om at der i vest i Barmosen gives tilladelse til flere solceller. 
Biofuel:
Lokalplanen muliggør etablering af Vordingborg Biofuel, som vil producere flydende brændsel ud fra biomasse (primært halm og træflis) og elektricitet. Anlægget vil bidrage med lokale arbejdspladser på fabrikken og i følgeerhverv herunder landbruget, som dels skal levere til anlægget men også aftage anlæggets afgassede biomasse, hvilket vil være biogødning, som vil fortrænge traditionel kunstgødning i landbruget lokalt. Anlægget vil kunne bidrage til kommunens målsætninger i DK2020-Klimaplanen om CO2-reduktion på transportområdet og i landbrugssektoren. Der er inddraget bekymringer for beboere fra Ore.
Vejdirektoratet vil ikke udvide masnedøbroen - det ville ellers være godt med vores store havn - der bør lægges politisk pres. 
Sagen kommer i kommunalbestyrelsen. Solceller i Ørslev godkendes.
Kommuneplan for seniorboliger på Kaløvej ved Trellemarken godkendes. 








Ingen kommentarer: