onsdag den 8. marts 2023

Klima og teknik 8. Marts

 


5 medarbejdere
7 politikere

Det starter godt!
Der har været møde med byforum og Formanden og C vil lukke slotstorvet for trafik -
Det har vi jo prøvet under Nybo, - og det endte skidt, al trafik gik rundt om Glambæksvej og det endte som en dårlig løsning, og da blev det igen sløjfet
I 2011 deltog jeg sammen med 600 andre i fakkeloptog for at få lukket slotstorvet op igen som sidegade - vores gamle Venstre-borgmester på 83 år holdt en blændende tale!
Sidst ville han bare sælge havnene - og han vil også bare have vindmøller på land
Bygningsareal og matrikler gennemgået, skal på KB temamøde den 27. Marts

Strategisk energiplan 2023
Det er meningen at gas til opvarmning skal udfases i 2030 og fremstillingsvirksomheder i 2040
Planen er delt i 3
Bio- og Naturgas
El-forsyning
Varme-forsyning 
Det er sådan at man vil kunne sige at vi får grøn energi i øst-danmark, der er masser af vindmøllestrøm fra Lolland-Falster som slet ikke kan bruges da det pt. Ikke kan aftages. 
Flertallet ønsker at der laves en Vindmølle-plan
A vil hele tiden have højt ambitionsniveau og de vil også hele tiden tage politisk ansvar for at beslutte ting eks. Som borgerne ikke er vilde med!
Solceller reserverer 85% på nettet, da de producerer meget når de kører i 15% af tiden, - men de står stille resten af tiden, så derfor vil vindmøller udnytte bedre
Land kører 35%
Havvind kører 50% 
Der kommer foreslag om at man kan lave direkte kabel (altså uden om et kommunalt strøm-anlæg) fra vind eller solceller til en produktionsvirksomhed, - det opfordrer til vindmøller direkte på Masnedø ved Arcadia! 
Ved næste møde skal der laves en målsætning for energiplan eks. Hvor meget el-forsyning vil vil i år xx. 
Det ville være godt hvis alle 29 kb-medlemmer vil kunne blive enige om en plan. 
Vi vil gerne være selvforsynende incl. at Arcadia og PTX er dækket. 
Sagen kommer op igen over 3 gange.
Der foreslåes fjernvarme i Bakkebølle.
Regnskab: Færgen Ida er på værft. 
Madaffald, der er ikke så meget, der sorteres ens, man tror at det er fordi der købes mindre ind og smides mindre mad ud. 

Formanden vil gerne pålægge at nye boligområder vil forlange bæredygtighed og andre hårde krav. Det stiller Venstre sig skeptisk overfor!
På kommunens egen bæredygtighed i prestigebyggeri (rådhuset) blev bæredygtigheden i den dyrere bæredygtige kørte, sparet væk, for at det hele skulle blive billigere. 

Terrasse cafe Mocca i Præstø, der er desværre flertal for at hun ikke får den model der er lagt op, 
Toldhuset og pakhuset i den ene side af havnen, er bevaringsværdige, men det er der ikke i den anden side, her, af havnen, forvaltningen vil gerne give dispensation for at få noget erhvervsudvikling på havnen. 
Så nu sidder vi her og er smagsdommere! Det der er lagt frem er en let gennemsigtig transparent konstruktion som ikke ødelægger det bagved, og det som andre også bygges andre steder i dag. Der er meget cafeliv på havnen i dag. 
Hun har planer om et hotel ved siden af og som skal benytte denne del af cafeen som spisested for hotellet. 
Udvalget ønsker ikke at give dispensation, men 
Indstillingen kan ej tiltrædes, udv. Ser positivt på udvidelse, men ønsker at forvaltningen går i dialog om en bedre udformning. 
Jeg er ikke begejstret for at sige nej - jeg synes hun skal have lov at lave det, og at vi ikke skal være smagsdommere på denne måde!
Salg af Marienberg skole og Fanefjord Skole, skal via ØK udvalget og KB. 
Der var en tillægsdagsorden om blomsterkummer, hvor man vil give handelsstandsforeningerne ansvaret for at drive og passe dem. Jeg synes man burde spare det helt væk, når man nu alligevel sidder og piller i det.









Ingen kommentarer: