onsdag den 20. september 2023

KB 20. September 2023

Frist for indsendelse af foreslag til budget, 2. Okt. Kl. 12. 


Toronto værested i Præstø  er et ikke visiteret tilbud. Der er i alt 3 tilbud i kommunen, Toronto bliver svært at drifte pga. arbejdsmiljølovgivningen. Det koster 1,1 mio at lade det fortsætte som nu med personale, A ønsker at ændre det til brugerstyret uden personale. De mener at der er faldende borgere der benytter stedet. 
Venstre-medlemmer fra Præstø får oplyst at der altid er brugere på stedet, det er ca. 13 pr. Dag, der er nogen dage med 20 brugere. Mange brugere har kun det her sted, og har svært ved at tage bussen til Vordingborg. Der kræves 200.000 for resten af året, og vi vil sende resten til budgetforhandlingerne. 
Vores ændringsforeslag blev sendt til afstemning. Venstre blev nedstemt. 
Den sociale butik i Algade lukkes, for at drifte færre tilbud. 
Det virker som om at der er dårlig stemning i flertalsgruppen, borgmesteren virker irriteret. 
På mødet synes jeg at den dårlige stemning smitter 🫣
Vores omgørelsesprocent på 29% i ankestyrelsen er stadig højt, selv om vi ligger på landsgennemsnittet. Vi vil arbejde internt med det.
Børnesagsbarometeret, der er nogle områder vi ikke gør godt nok, det skal forbedres med læring, eks. At inddrage den unges stemme!
Magtanvendelser udløses af få personer, borgere kan ske skal have hjælp til toiletbesøg, og de er altid til borgerens bedste når der er magtanvendelse. 
Færre kvadratmeter
Div. Ejendomme sættes til salg.
Venstre er utilfreds med at det gamle rådhus i Præstø sælges, der er sagde de først 60 medarbejdere der fra børneforvaltningen skal splittes ud flere steder, og efterfølgende viser det sig at der er 84 medarbejdere, vi tror der er flere - det er en rodet sagsfremstilling!
Det er i øvrigt bekymrende at lokalarkiverne samles, - da de er lokale fordi det er lokalbefolkningen der er på dem. 
Medarbejderne bliver meget usikre når deres bygning sættes til salg, og - vi tror - er ikke godt nok, vi skal vide - eks. De konkrete løsninger!
Flertallet mener at det er en proces der sættes igang, og at man vil inddrage medarbejderne. 
Der blev stemt om Østerbro i Præstø, 8 for at sende det tilbage, vi tabte med 20 for fra A m.fl. 
Der er normalt 2 kb-møder i oktober, - det sidste aflyses, kun den 11. Okt. Fastholdes. 
Dårlig stemning i dag. 











 


Ingen kommentarer: