onsdag den 6. september 2023

Klima og Teknik 6. September




Vores ekspedition af byggesager er på samme niveau som sidste år. Der er 150 sager i gang pt. Der mangler sagsbehandlere og nogen er på barsel, så sagsbehandlingstider vil stige. 


Budget
  1. kollektive trafik, merforbrug indhentes med nedskæringer 
  2. Vintervedligehold, der forv. Merforbrug på 700.000, forudsat om at vi får mild vinter (en is-vinter koster 500.000 i døgnet)
  3. Stigende priser på el, vand og varme, i foråret, er stagneret og faldet her i efteråret. 

Koordinationsforum for grundvandsbeskyttelse, forøges med VKST. Råbylille Vandværk  får midliertidig tilladelse til vand indvinding, da de påtænker at gå sammen med Østmøn drikkevand. 

Rottebekæmpelse sendes i udbud.
Administrationen anbefaler, at rottebekæmpelsen fortsat udliciteres frem for at hjemtage opgaven i kommunalt regi. Rottebekæmpelse er en opgave, der de senere år er steget i kompleksitet og omfang, og Kommunen råder ikke over de kompetencer og ressourcer, hverken teknisk eller administrativt, som opgaven kræver. Det vil kræve omfattende økonomiske ressourcer at etablere en tilstrækkelig faglighed på området. Desuden tillader tidshorisonten for den aktuelle rammeaftale, ikke at opgaven hjemtages på nuværende tidspunkt.

Salg af kommunale ejendomme
Nu vil flertalsgruppen sælge adm.bygn. I Præstø og flytte 60 arbejdspladser, og flytte skoleforvaltningen ud på mange adresser, herunder eks. Kornerups rådhus!
Dette er ikke den gamle sag, - dette er iht. Færre m2, og sagen skal i KB,
- Sagen skal startes godt, med placering af medarbejdere
Starte med at opl. Medarbejdere og starter med proces, og man ved ikke om bliver til noget
- her siger man at politikere tager beslutningen inden vi går igang
Der er pt. Ikke en stor forkromet plan for siddepladser. Nogen medarbejdere vil gerne flytte, og andre vil ikke. 
Vejfolk der flyttes.
Venstre ønsker at se notatet før vi kan bakke op om salg af adm. Østerbro, Præstø, 60 personer skal splittes og det har været godt at de sad samlet, og hvad koster det at bo på Kornerups Rådhus. 
Det står næsten tomt, vi ejer det, Ungecentret flyttes der hen, museet er faktisk flyttet, VISM flytter til Business Vordingborg, og dem fra Præstø vil åbenbart gerne deles på det nye Rådhus og i Kornerup. Der planes også vielseslokale og et finere mødelokale. På Marienberg vil der være plads til 20 medarbejdere. 
Venstre afventer stillingstagen til notatet der kommer herom. 
De andre adresser der er til salg, er vi enige i. 
I Ørslev ejer vi drivhusegrunden, som vi ønsker at sælge, og æblelunden overdrages til lokal borgere, - hvis de vil have den. 

Jeg efterlyste igen som på sidste udvalgsmøde, redegørelse for forsyningssiden på Lerbjergvej 118 i Ørslev
Det blev lovet at svar kommer inden næste uge hvor der er møde i forsyningen, det blev lovet at hele udvalget får orienteringen, man er igang med at koordinere med forsyningen. 

Oremandsgaard vil gerne vindmøller, der er allerede naturgenopretningsprojekter med ham. Skal vi besøge ham, skal vi også besøge alle de andre. Der træder vi lidt tilbage og ønsker at alle nye sager behandles samlet. 






 

Ingen kommentarer: