onsdag den 6. september 2023

Møde om forvaltning af træer


1. Vi bør pga. mere regn, plante flere træer som kan opsuge regnvandet. 
  1. træer er forskellige, der hvor der er mange mennesker samlet, vil biodiversiteten gå i baggrunden, så inde i byen kan vi fælde træer som er i risiko for at vælte, Folk er meget hysteriske om træer, nogen vil have fældet, nogen vil ikke, nogen vil ikke have sat en skov foran sig. Der bør være et armslængdeprincip, kommunen bør have faglige inden for træer ansat, DN er også hysteriske. Differentieret risikovillighed, og kommunen er også ikke altid ansvarlig. Når publikums trykket er stigende er risikovilligheden faldende. 
  2. Bredere forankring. Træerne skal driftes ordentligt for at træerne vokser. 
  3. Faktuelle fejl og modsætning, - en forsvarlig rodtilskæring, råd, svampe og skadedyr, erhver beskæring forringer træets levetid, bevare og beskytte alle træer over 25 år med en sammediameter på mere om 35 cm. Der er en projektplanlægning med Gantt-diagram - projektperiode uge 31 - 49, kommer op politisk. 
Over tid vil noget springe i skov. Ligeså sker det i de grøfter der ikke slåes. 
Tjørnene ved viadukten på Hovedakslen, burde slåes ned. Områder der bare står, er eks. I Nyråd og på Trellemarken, her afgræsses der dog. Hurtigvoksende birk, røn og rødel, vil komme og gro i kun 100 år og dø hurtigt, Vintersbølle overdrev er nu kun birk, når der ikke er græsning. Træerne vil helt sikkert komme op igennem brombærkradt. Vi ønsker lysåbne arealer, helst hjemmehørende. Der tilstræbes forskellige træer, så vi ikke er sårbare overfor sygdom i en træart. Satse på flere slage. I dag skal vejtræer med afstand og hastighed passes sammen. Man skal have en “tilgivende” vej, hvor det passer sammen. PT følges administrationsgrundlaget for plantning af træer ikke!
Vejtræer er derfor en udfordring og mht. økonomi, og ekspropriation til bredere vej - højere hastighed . 
Der er pt. 32.000 træer der bør fældes, og kommunen har 1 mand, han kan fælde et træ om dagen!

 

Ingen kommentarer: