onsdag den 6. april 2022

Klima & Teknik-udvalgsmøde 6. April 2022

6 politikere og 8 medarbejdere
Karsten Kolle, Bo Kuno, Bjørn, Mads Jung, Maria, Anja, Tatiana, Rolf.
Klimaplan 2030
DK2020
Vi skal nå 70% i 2030
Vi får også el-tog, det regnes med, men motorvejen tæller også.
Biofuel og PowerTX, vi skal levere strøm, hvis vi vil, de skal bruge meget strøm, mere end vi har i kommunen - til vedvarende energi
Naturgas helst udfases, så vi ikke skal bruge Russisk naturgas
Indsatser:
Udfase oliefyr og naturgas
Samarbejde med fjernvarmeselskaber
Udfasning af naturgas i industrien

Landbrugsjord, lavbundsarealer, ønsker staten at sætte under vand så de ikke afgasser, det der bør ud, er lavbundsarealer der er gravet tørvejr på. Statens nye plan, vil hjælpe kommunen, der pres fra staten, med økonomi, lodsejer skal være med, der er ansat en mand, og tager lang tid, godserne er med. Der kan kun opnåes resultater ved forsknings.

Anders Andersen, mener at vi skal beholde en forpligtelse til at producere i landbruget, men hvad skal produceres, vi skal ej stoppe den. Han håber at vi kan producere mere og mere.
Sagen kommer på igen i juni, hvor indsatser skal vedtages til ny klimaplan.

Trafikbestilling det vil koste 3,7 mio. at opretholde samme bus og flextrafik som nu. Kommunalbestyrelsen bør drøfte busruter overordnet på Temamøde. De skal senest besluttes i maj måned.
Brugertilfredshedsundersøgelse inden for byg og miljø er faktisk faldet lidt. Det er helt håbløst med tilfredshed med hjemmesiden, her er kun 29% tilfredse! Kommunens hjemmeside er meget tung i sin struktur. Det er bedre at google det man vil søge, end at søge på selve hjemmesiden.
Ang. Overløb på urenset spildevand. Der er ingen målinger. Forsyningen overvåger lidt. Men kommunen ved generelt ikke hvor meget det er. Det er bekvemt for kommunen, men problematisk når man samtidig pålægger borgerne at kloarkere i det åbne land. Det er også problematisk at der ikke er kloakseparering. Især at det er i kommunens købstæder at problemet er. I spildevandsplanen arbejder man med mest for pengene. Der er ønske om tema-dag om emnet.
Der vil blive dialogmøde med erhvervet og udvalget omkring de kommende nye og ændrede erhvervsområder.
I Vordingborg kommune, kan man pt. ikke gå ind og købe en grund, der er byggemodnet! - pga. manglende visionær socialdemokratisk politik de sidste 4 år!
Vi har dog noget på vej i Ørslev.
Få nu udlagt nogle spændende attraktive arealer!!!
Det bør prioriteres i de kommende budgetforhandlinger!
Det kan måske være en god ide at få et konsulentfirma der er eksperter til at finde ud af hvor er det folk gerne vil bo, og flytte hen - og også hvor de ikke vil bo. Holbæk har gjort det. Vi mangler data på hvor er det kommunen skal sætte ind. Næstved buldrer der ud af. Vi har meget vidensgrundlag fra tidligere analyser. Hvis vi var mere aktive med selv at byggemodne ville der ske mere.
Flexboligordning, Venstre vil fastholde det i kommunen, med evaluering igen om 2 år. Flertallet vil stoppe det i købstæderne, - sagen skal i kommunalbestyrelsen.
3 gamle ejendomme får lov til at blive nedrevet. Lokalplan for havneslottet sættes igang. Solceller i Ørslev igangsættes. Kommuneplantillæg med lokalplan til Sukkerfabrikkens udvikling med pælehuse vedtages.







Ingen kommentarer: