onsdag den 27. april 2022

Kommunalbestyrelsesmøde 27. April 2022

Likviditetsprognose gennemgået.
Der skal arbejdes med likviditeten, da kassebeholdningen kan komme under 100 mio. - som pt. Er det KB’s økonomiske politik siger, at vi skal være over.

Feriecenter med 150 boliger incl. 25 pælehuse på Sukkerfabrikken vedtaget.





Der var en masse anlægsfrigivelser.

Man vil indkøbe græsslåningsmaskine til rabatter til 1,5 mio, da man kun vil slå græsset en gang om året. Venstre, Nye Borgerlige og Fælleslisten stemte imod, da vi mener at man burde bruge pengene til noget bedre, eks. Skolerne.
I øvrigt skal græsset jo også køres væk når der kun slåes en gang om året!
Det mener borgmesteren at maskinen kan - så må det jo være en grønthøster😆
Solcdelleplan i Ørslev sendes i høring (det er Asgers arealer). Der var en lang debat. I sidste valgperiode vedtog vi den store solcelleplan for 600 ha, - og den overholder vi her.
Klimaplan:
Landbruget som man mener er største synder, nu er vi i starten af en fødevarekrise, og bør derfor skynde os langsomt med at sætte produktionen ned. Biogasanlæg er også godt, det afgasser husdyrgødning inden det bringes ud på marken.Cykel noget mere - det er også nemmere med el-cykler.
Flexboligordningen:
Flertallet vil suspendere ordningen i 2 år, man frygter en spøgelsesby uden for weekenderne. Men det holder ikke, for ejendomsmæglerne har bedre muligheder for at sælge når der er flexboligordninger, - husene vil ikke stå og forfalde men blive forbedret, ofte vil de også blive lejet ud til turister. Venstre mener ordningen bør fortsætte. Flertallet sætter flexboligordningen på pause i 2 år.
Kvalitetsrapport for 20/21 på folkeskolerne, der var en del selvros - men fakta er at vi har mange privatskoler. I vores kommune har vi større frafald i ungdomsuddannelserne end i resten af landet.
Et par lukkede sager.



Ingen kommentarer: