onsdag den 18. september 2024

Kommunalbestyrelsesmøde den 18. september 2024

 Ejendomsvurderingssagerne påvirker vores budget med forventet -20 mio. Det er fordi den ejendomsskat er fra borgerne indbetalt til staten, men kommunerne skal tilbagebetale nu, og så mellemregnes der med staten i 2027. Derfor har vi en midlertidig udgift i nogle år. 

Vi har fået mio. i særtilskud fra staten på 79,9 mio. 

Budgetforhandlingerne skydes i gang, med seminar i næste uge.


Bagerisagen på Valdemarsgade - Jeg mener vi er nødsaget til at få lovliggjort det populære bageri, som har ansøgt om bageri, og dog også har engrossalg af bagerbrød til Rema1000s butikker. Borgere i lejlighederne ovenpå har klaget, og kommunen skal have rettet sin lokalplan til. Borgerne kan anlægge sag hvis de vil, - men der er fejl fra begge sider, både kommunen og bageren der ikke har ansøgt korrekt, og kommunen har ikke opdaget at det er en en grossistbager. Dog skal bageren tilrette sin butik for lugtgener og larmgener og det er en myndighedssag. 

KB skal i min verden sørge for at få bragt lokalplanen i orden.

Når man bor i Byen ovenpå erhverv, må man være klar over at der kan være gener. 

Virksomheden producerer i dag 2 tons, og der må faktisk produceres op til 20 tons. Pt. må virksomheden køre ud til andre butikker, og den eneste forskel er hvem der ejer modtager-butikkerne, om det er andre eller bageren selv. Det er ikke afgørende og derfor skal vi godkende at der laves en lovlig lokalplan. Røg, møg og støj - talte borgmesteren om. 

A, SF, V, R, Hahn er for.

C, M, DF, EL er imod. 

Der var enkelte som ikke stemte med. 

Lokalplanen vedtages.

Vi har mange omgørelsessager i vores borgeres ankesager, vi er bekymret på børne og socialområdet, da vores medarbejder er under stort arbejde pres med mange sager i øjeblikket. 

Der skæres fra 2026-2029 ned fra 29 til 27 medlemmer i kommunalbestyrelsen. 









 

Ingen kommentarer: